Blogg-inlägg:

Nu har Michel blivit certifierad kontrollansvarig

EPG_michel_kalyun kontrollansvarig

Nu har Michel blivit certifierad kontrollansvarig

Vi vill börja med att Gratulera Michel till sin nya certifiering som kontrollansvarig. Självklart var vi sugna på en intervju med Michel för att se hur han tänker kring sin nya roll.

Vad fick dig att vilja gå utbildningen?

Jag vill dels bli bättre i min roll som projektledare och då är det bra att ha den kunskapen samt att arbeta som KA lockade. Jag vill jobba med kvalité och lära mig processerna kring PBL och bygglovsärenden. Jag tror även att mina personliga egenskaper gör att jag passar som kontrollansvarig.

Kan du berätta lite om utbildningen?

Utbildningen fokuserar väldigt mycket kring bygglovsprocessen och hur man ska arbeta för att hitta de lagar, förordningar och funktioner som behövs för att hantera byggnadsprojekt. Vi fick även lära oss en del om PBL, BBR och andra förordningar man ska känna till som KA. Det är en fyra dagars kurs med föreläsningar, problemlösning, egen studie och som sen avslutas med en fyra timmars tentamen. Ska inte glömma nämna all mat och fika vi fick uthärda 🙂

Vilket typ av uppdrag ser du mest fram emot?

I och med att jag nu är KA med nivå K (komplicerad art) kan jag ta både små hus och mer komplexa byggnader. Jag tycker att det är roligt med variation, tex. småhus som ligger en nära tillhands i ens vardag men det lockar även med projekt där det ställer krav på att man får tänka ett steg till för att säkra upp behoven och leverera en bra produkt.

Har ni KA-uppdrag tveka inte att kontakta Michel.

// Vi önskar Michel lycka till med sina KA-uppdrag

 

Taggar:,

Nu har Michel blivit certifierad kontrollansvarig

Vi vill börja med att Gratulera Michel till sin nya certifiering som kontrollansvarig. Självklart var vi sugna på en intervju med Michel för att se hur han tänker kring sin nya roll.

Vad fick dig att vilja gå utbildningen?

Jag vill dels bli bättre i min roll som projektledare och då är det bra att ha den kunskapen samt att arbeta som KA lockade. Jag vill jobba med kvalité och lära mig processerna kring PBL och bygglovsärenden. Jag tror även att mina personliga egenskaper gör att jag passar som kontrollansvarig.

Kan du berätta lite om utbildningen?

Utbildningen fokuserar väldigt mycket kring bygglovsprocessen och hur man ska arbeta för att hitta de lagar, förordningar och funktioner som behövs för att hantera byggnadsprojekt. Vi fick även lära oss en del om PBL, BBR och andra förordningar man ska känna till som KA. Det är en fyra dagars kurs med föreläsningar, problemlösning, egen studie och som sen avslutas med en fyra timmars tentamen. Ska inte glömma nämna all mat och fika vi fick uthärda :)

Vilket typ av uppdrag ser du mest fram emot?

I och med att jag nu är KA med nivå K (komplicerad art) kan jag ta både små hus och mer komplexa byggnader. Jag tycker att det är roligt med variation, tex. småhus som ligger en nära tillhands i ens vardag men det lockar även med projekt där det ställer krav på att man får tänka ett steg till för att säkra upp behoven och leverera en bra produkt.

Har ni KA-uppdrag tveka inte att kontakta Michel.

// Vi önskar Michel lycka till med sina KA-uppdrag