Projekt:

Gamlestads Brygga

Gamlestads Brygga

Mitt i händelsernas centrum har PEAB byggt 117 smarta lägenheter med kommunikationer, caféliv och Säveåns kajkant precis utanför dörren. Gamlestads Brygga består av tre huskroppar, planerade med stor omsorg så att det skall bli maximalt med ljusinsläpp i de stora inglasade balkongerna. Samtliga lägenheter är utformade på ett sätt så att du skall uppleva de så stora som möjligt, oavsett hur många rum lägenheten består av.

Huskropparna består av ettor, tvåor och treor. Storlekarna sträcker sig från de minsta på 35 kvadratmeter till de största lägenheterna på 77 kvadratmeter. Det är totalt sju våningar och samtliga entrévåningar består av kommersiella lokaler. Under denna byggnation har Annika Berg samt Mats Berg varit ansvariga för besiktningen.

 

Gamlestads Brygga nominerad till Göteborgs Bästa hus 2021

Priset för Göteborgs bästa byggnad delas ut varje år av Göteborgs stad från Per och Alma Olssons fond. Enligt testamentet ska priset gå till "den byggherre som under nästföregående år färdigställt det eller de hus som visat bäst motsvara estetiska samt därjämte hygieniska och praktiska krav". Utmärkelsen har ett lite bredare perspektiv på "byggnad" då det kan röra sig om flera olika typer. Till exempel en skyskrapa eller en lekplats. Vi är väldigt glada och stolta över att Gamlestads Brygga var en av de nominerade byggnaderna under 2021.

Beställare

PEAB Sverige AB

Area

10 100 kvm

Projektstart

2018

Projektslut

2020

Galleri