Projekt:

Polestar HQ

Polestar HQ

Polestar – Volvo Cars nya, elektrifierade prestandamärke. Produktionen av Polestar 1 – märkets första bil, startar i mitten 2019.

Till denna lansering så flyttar Polestar sina kontorslokaler ut till Volvo Torslanda. Här byggs en helt ny arbetsplats där design är i centrum. Huset skall föreställa en vit lysande kub, i och med detta kommer allt att förses med en glasfasad i ett bestämt printat mönster som skall återspegla ljus på bästa sätt men samtidigt skapa en bra arbetsmiljö inomhus.

Inne i byggnaden kommer man bla att hitta ett showroom. Lokalerna kommer förutom showroom även innefatta kontor, konferens och plats för utveckling och försäljning.

Byggnaden är ett så kallat ”Polestar Space”- en anläggning där kunderna kan interagera med varumärket. Sverige är ett av länderna som är först ut, tillsammans med bland annat USA och Tyskland.

EPG Projektledning är med och projektleder ombyggnationen så att visioner blir till verklighet. Vi är stolta över att få vara med i detta projekt med RO-Gruppen, Volvo Cars & fastighetsägare Wilfast.

Beställare

VCC

Area

3650kvm

Projektstart

Pågår

Projektslut

Hösten 2018

Visste ni att...

Polestar är en helt egen modellserie som separeras från Volvos modellprogram.

Galleri

Resultat