Projekt:

Pressbyrån – Hede station

Pressbyrån – Hede station

Hösten 2018 stod Hede station klar, 410 kvm hade byggts upp under mindre än ett år. Ett stationshus som kännetecknas av den generösa glasfasaden. Kungsbacka hade fått ytterligare ett stationshus längs med rälsen. Det var ett efterlängtat projekt för Kungsbackaborna då platsen ligger i ett blåshål. Huset invigdes med glada miner från samtliga resenärer, äntligen kunde de komma in i värmen och sitta ner i väntan på tåget. Dock stod en del av ytan tom som skulle komma att bli Pressbyrån med deras härliga utbud. De skulle erbjuda resenärer och resecentrumet det där lilla extra som saknades.

Vi på EPG Projektledning fortsatte vår bygg- och projektledning för kommunen. Det var alltså dags att få till en hyresgästanpassning för Pressbyrån. De hade sitt egna butikssystem. Lokalen skulle även innehålla personalytor, förråd och WC. Det blev ett tajt samarbete med Pressbyråns projektledare för att kunna slå upp dörrarna så fort som möjligt.

Tidsschemat var tajt då alla resenärer väntade på att kunna ta en kopp kaffe på morgonen i stationshuset. Vi var på plats och koordinerade samtliga discipliner för att hålla tidsplanen, allt gick i lås och vi stötte inte på några problem längs vägen. Arbetet gick smidigt då det mesta förberedes när stationshuset byggdes. Det blev en del punktinsatser för några utav disciplinerna för att få hyresgästen helt nöjd.

Äntligen kunde Hede station ses som färdigt och invigd med samtliga delar. Nöjda resenärer och en nöjd beställare visade på att vi återigen lyckats. Resecentrumet är en viktig symbol för Kungsbacka kommun, där man har framskridna framtidsplaner för området. Det skall bli mer bostäder och även en hel del annan verksamhet. Ytterligare en kärna växer fram i takt med att Kungsbacka blir allt fler invånare.

Vi ser fram emot kommande projekt och hoppas att vi får vara en del i kommande process.

Beställare

Kungsbacka Kommun

Area

95

Projektstart

Hösten 2018

Projektslut

Våren 2019

Visste ni att...

Det finns cirka 320 stycken Pressbyrån butiker i Sverige. Pressbyrån ägs av norska Retaingruppen som även äger 7-Eleven.

Vi som arbetade med Pressbyrån