Projekt:

Ny italiensk restaurang tar form på Svenska Mässan – Ristoria

Ny italiensk restaurang tar form på Svenska Mässan – Ristoria

Vi på EPG Projektledning tog oss an uppdraget att leda ombyggnationen av Incontro. Svenska Mässan ville med ombyggnationen skapa en restaurangdestination dit göteborgare och mäss/hotellgäster vänder sig som ett självklart alternativ i ett flertal olika aspekter. De ville nå livligheten, mixen av människor och mixen av besökande grupperingar samt dess modernitet. Ytorna behövde bli mer inbjudande, dels genom att addera fler platser för sittande samvaro, men givetvis även vad det gällde inredning.

Stora ytor anpassades för att skapa flera olika rum i rummet.

För att skapa ett självklart pit stop för de urbana göteborgarna som plockar upp sin frukost i form av en latte och en surdegsmacka med mozzarella, tomat och parmaskinka på väg till jobbet. Tillgänglighet gentemot resenären på språng är viktig.

Lunch gästerna kan nu bli serverade en riktigt italiensk lunch, med nya rätter varje dag, där möjligheten att välja extra Italien skall vara en självklarhet när man är hungrig eller vill festa loss fredagslunchen med en litet finare kötträtt eller ett glas Chianti.

Middagen präglas av värme, våra råvaror och samvaron mellan människor. Fokus flyttas bort från after work och hög musik till en mer mjuk och inbjudande samtals/mötesmiljö. En lokal man trivs och vill stanna kvar i.

Ihop med Kålltorpsbygg byggdes Incontro om på en månad och har nu fått namnet Ristoria.

Beställare

Svenska Mässan

Projektstart

Mars 2017

Projektslut

September 2017

Visste ni att...

Stylt var arkitekterna bakom konceptet