Blogg-inlägg:

Säg Hej till Elsa Härnström!

Säg Hej till Elsa Härnström!

Elsa Härnström har varit med oss under sommarperioden och gör nu sin sista vecka innan det är dags för studier igen. Det är sista året på mastern Design and Construction Project Management på Chalmers som väntar under hösten och Elsa kommer definitivt vara saknad på EPG Projektledning.

Elsa är 25 år och uppvuxen i det östgötska samhället Ödeshög vid Vätterns kant. Efter gymnasiestudier i Linköping och två sabbatsår med bland annat jobb och 4 månaders franskastudier i Nice, flyttade Elsa till Göteborg för att börja programmet Samhällsbyggnadsteknik på Chalmers. Nu bor hon i en härlig etta i Landala och till hösten inleder hon andra och det sista året på mastern Design and Construction Project Management på Chalmers.

På fritiden tycker Elsa om att träna, umgås med vänner och resa. Som gammal alpinåkare spenderar hon även gärna några härliga dagar i backen om tillfälle ges! Hon drömmer om en långresa i norra Italien och om att skaffa katt eller hund (eller varför inte båda?) efter examen.

Har du något speciellt intresse eller någon talang?

Som ovan nämnt har jag flera olika intressen, men jag tycker det är himla härligt med musik, både att lyssna på och att utöva själv. Sedan årsskiftet har jag därför återupptagit ett gammalt intresse i form av körsång och hade bokat in både festival och konsert under sommaren. Jag tycker även att det är kul med språk, och kan en del om mat och dryck.

Vad var det som fick dig att vilja börja arbeta hos oss?

Att få möjlighet att applicera teoretisk kunskap i praktiken är alltid motiverande och inspirerande, och då jag läser en master inom projektledning kändes EPG Projektledning som ett bra företag för just detta. Jag tilltalades speciellt av kombinationen av eget arbete med att få gå bredvid och lära – ett vinnande koncept enligt min mening!

Hur var ditt första intryck av företaget som nyanställd?

Jag fick ett varmt välkomnade, vilket stärker intrycket om ett företag med god och utvecklande arbetsmiljö med härliga och kompetenta kollegor.

Vad har du arbetat med tidigare?

Jag har tidigare under min studietid jobbat på Betonmast där vi byggde nya studentbostäder i Linköping. Det ska därför bli mycket spännande att se likheterna och skillnaderna mellan det projektet och de jag nu kommer vara involverad i under min sommar på EPG Projektledning. Jag har även gjort Tekniksprånget och jobbat på Stadsbyggnadskontoret i Linköping, vilket gav mig en bra inblick i kommunens arbete. Har även jobbat som bland annat lärarvikarie och extrajobbar sedan ett år tillbaka på Systembolaget här i Göteborg.

Har du någon specialkompetens inom branschen?

Jag har ett stort intresse för hållbar utveckling och hur vi tillsammans kan minska samhällbyggnadsbranschen negativa miljöpåverkan, samtidigt som vi bygger hållbara, vackra och inkluderande samhällen. Detta intresse har präglat mina studier på Chalmers. Jag har bland annat läst kurser inom hållbar utveckling för samhällsbyggare, skrev mitt kandidatarbete om gröna väggar och tak i urbana miljöer, hållbarhetsmanagement, livscykelanalys och förändringsledning i byggsektorn.

Till hösten kommer jag förkovra mig inom bland annat ämnen som cirkulär ekonomi och framtida hållbara energisystem. Målet är att jag på så sätt ska bygga mig en god grund inom de ämnen som ligger mig varmt om hjärtat, kombinerat med kunskap inom projektledning och på så sätt göra mig väl förberedd inför mitt framtida arbetsliv!

Vad har du för roll på EPG Projektledning?

Min roll under sommaren är Projektassistent.

Vad hade du för förväntningar på din tid hos EPG Projektledning?

Mina förväntningar är att jag ska lära, utvecklas och inspireras. Jag hoppas på nya erfarenheter, intressanta möten och roliga utmaningar och uppgifter!

 

Taggar:

Säg Hej till Elsa Härnström!

Elsa Härnström har varit med oss under sommarperioden och gör nu sin sista vecka innan det är dags för studier igen. Det är sista året på mastern Design and Construction Project Management på Chalmers som väntar under hösten och Elsa kommer definitivt vara saknad på EPG Projektledning.

Elsa är 25 år och uppvuxen i det östgötska samhället Ödeshög vid Vätterns kant. Efter gymnasiestudier i Linköping och två sabbatsår med bland annat jobb och 4 månaders franskastudier i Nice, flyttade Elsa till Göteborg för att börja programmet Samhällsbyggnadsteknik på Chalmers. Nu bor hon i en härlig etta i Landala och till hösten inleder hon andra och det sista året på mastern Design and Construction Project Management på Chalmers.

På fritiden tycker Elsa om att träna, umgås med vänner och resa. Som gammal alpinåkare spenderar hon även gärna några härliga dagar i backen om tillfälle ges! Hon drömmer om en långresa i norra Italien och om att skaffa katt eller hund (eller varför inte båda?) efter examen.

Har du något speciellt intresse eller någon talang?

Som ovan nämnt har jag flera olika intressen, men jag tycker det är himla härligt med musik, både att lyssna på och att utöva själv. Sedan årsskiftet har jag därför återupptagit ett gammalt intresse i form av körsång och hade bokat in både festival och konsert under sommaren. Jag tycker även att det är kul med språk, och kan en del om mat och dryck.

Vad var det som fick dig att vilja börja arbeta hos oss?

Att få möjlighet att applicera teoretisk kunskap i praktiken är alltid motiverande och inspirerande, och då jag läser en master inom projektledning kändes EPG Projektledning som ett bra företag för just detta. Jag tilltalades speciellt av kombinationen av eget arbete med att få gå bredvid och lära – ett vinnande koncept enligt min mening!

Hur var ditt första intryck av företaget som nyanställd?

Jag fick ett varmt välkomnade, vilket stärker intrycket om ett företag med god och utvecklande arbetsmiljö med härliga och kompetenta kollegor.

Vad har du arbetat med tidigare?

Jag har tidigare under min studietid jobbat på Betonmast där vi byggde nya studentbostäder i Linköping. Det ska därför bli mycket spännande att se likheterna och skillnaderna mellan det projektet och de jag nu kommer vara involverad i under min sommar på EPG Projektledning. Jag har även gjort Tekniksprånget och jobbat på Stadsbyggnadskontoret i Linköping, vilket gav mig en bra inblick i kommunens arbete. Har även jobbat som bland annat lärarvikarie och extrajobbar sedan ett år tillbaka på Systembolaget här i Göteborg.

Har du någon specialkompetens inom branschen?

Jag har ett stort intresse för hållbar utveckling och hur vi tillsammans kan minska samhällbyggnadsbranschen negativa miljöpåverkan, samtidigt som vi bygger hållbara, vackra och inkluderande samhällen. Detta intresse har präglat mina studier på Chalmers. Jag har bland annat läst kurser inom hållbar utveckling för samhällsbyggare, skrev mitt kandidatarbete om gröna väggar och tak i urbana miljöer, hållbarhetsmanagement, livscykelanalys och förändringsledning i byggsektorn.

Till hösten kommer jag förkovra mig inom bland annat ämnen som cirkulär ekonomi och framtida hållbara energisystem. Målet är att jag på så sätt ska bygga mig en god grund inom de ämnen som ligger mig varmt om hjärtat, kombinerat med kunskap inom projektledning och på så sätt göra mig väl förberedd inför mitt framtida arbetsliv!

Vad har du för roll på EPG Projektledning?

Min roll under sommaren är Projektassistent.

Vad hade du för förväntningar på din tid hos EPG Projektledning?

Mina förväntningar är att jag ska lära, utvecklas och inspireras. Jag hoppas på nya erfarenheter, intressanta möten och roliga utmaningar och uppgifter!