Blogg-inlägg:

Vi välkomnar Magnus Karlsson till EPG Projektledning

Magnus Karlsson EPG Projektledning

Vi välkomnar Magnus Karlsson till EPG Projektledning

Vem är då Magnus Karlsson?

Magnus Karlsson har fyllt 48 år i år. Tillsammans med sin familj bor han i en villa utanför Kode, ca tre mil norr om Göteborg. Förutom honom själv så består familjen av hans fru Ingrid som han firar 20-årig bröllopsdag med senare i vår. Tillsammans har de tre söner. Dessa grabbar heter Simon, 19 år, Hampus, 17 år, och Lukas som är 12 år. De två äldsta går teknikprogrammet på Mimers hus i Kungälv. Medan Lukas går i femte klass på Tunge skola som ligger i närheten av deras hem. Som ni förstår så har han full fart med familjelivet. Där de tre sönerna tar stor plats i den dagliga verksamheten.

Vill ni ha lite familjekuriosa frågar han med ett leende. jag köper hem 30liter mjölk i veckan för att det ska räcka till mina tre aktiva killar.

Har du något speciellt intresse eller någon talang?

När det gäller intressen så är det ju som jag sagt att familjelivet tar stor del av min tid och det trivs jag väldigt bra med. När jag hittar på något så brukar det bli lite träning på gymmet för att hålla igång och det blir även umgänge med släkt och vänner. Jag har även ett något udda intresse (kanske en talang?) sedan min uppväxt på landet. Några släktingar är lantbrukare och har kossor som ska hanteras när de ska in eller ut i ladugården. Då brukar jag anmäla mig till att hjälpa till eftersom jag tycker det är kul att uppleva gamla minnen från barndomen. Mina föräldrar hade en gård med djur. Ju galnare och vildare kossor desto roligare (och större blåmärken) blir det. Kan rekommenderas om ni vill utmana er själva någon gång!

Vad har du arbetat med tidigare?

Min bakgrund är att jag har en ingenjörsexamen inom elteknik. Sedan 1995 har jag jobbat främst som el-konsult med anställning först hos ÅF och nu senast 11 år på WSP. Mellan tiden på ÅF och WSP var jag i fem på ett företag som hette PharmaduleEmtunga där jag jobbade med elkonstruktion för modulära bioteknikanläggningar som byggdes i Sverige för att sedan skeppas till USA och sattas upp.

Under min tidigare karriär har jag som sagt varit på Volvo mycket. Det innebar att jag fick jobba en hel del med  ATEX-frågor dvs risker och installationer i explosiv miljö. På Volvo var det tex vid hantering av bränsle, spolarvätskor och gaser i provrum. Även om det var ett tag sedan som jag jobbade intensivt med det så hjälper jag gärna till om ni dyker på sådan frågor, jag kan åtminstone ge er tips om vad ni bör tänka på. Annars var tiden på WSP mest inriktad på att vara ansvarig för större projekt tex så höll jag i fem år på med elinstallationer i ESS i Lund. De sista två åren var jag ansvarig för el-projekteringen i Kv Platinan (”gamla Swecohuset”) åt Vasakronan vilket fortfarande pågår.

Vad var det som fick dig att vilja börja arbeta hos oss?

Hur hamnade jag på EPG då? Själva företaget känner jag till sedan tidigare då jag under många år har jobbat på Volvo och har haft förmånen att jobba med flera av er där. Sedan är David och Tomas gamla kollegor från WSP, David även sedan ÅF-tiden, och de har varit på mig och sagt att jag borde komma till EPG. Stundtals har det varit ganska intensiva påtryckningar, ja rent ut sagt ett väldans tjatande på dem. Så till slut fick jag helt enkelt falla till föga. Självklart hade jag även en egen önskan i att gå vidare i karriären och då kändes EPG och sättet att arbeta i projektteam som ett bra alternativ. Eftersom jag även hade träffat några av er innan så visste jag att det fanns många härliga och kompetenta blivande kollegor på EPG. Det kändes inspirerande att få möjlighet att vara en del av EPG-familjen.

Vad har du för förväntningar på din fortsatta tid hos EPG?

Nu ser jag fram mot att komma in i arbetet på EPG. Jag fick en bra introduktion av Leo som är min fadder (trots att jag är gammal nog att vara hans pappa ?). Tack för gott arbete där Leo! Jag har kommit igång med att jobba med Mattias och Nanette i kontorslandskapen på VAK och det har även kommit ett par andra uppdrag att ta tag i inom kort. Det är väldigt inspirerande att börja med något nytt i karriären, att lära känna alla er nya kollegor och jag hoppas att jag ska kunna ge något tillbaka i vårt framtida gemensamma arbete. 

Tack för att ni orkade läsa hela vägen!

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss

// Kontakta Magnus

 

Taggar:

Vi välkomnar Magnus Karlsson till EPG Projektledning

Vem är då Magnus Karlsson?

Magnus Karlsson har fyllt 48 år i år. Tillsammans med sin familj bor han i en villa utanför Kode, ca tre mil norr om Göteborg. Förutom honom själv så består familjen av hans fru Ingrid som han firar 20-årig bröllopsdag med senare i vår. Tillsammans har de tre söner. Dessa grabbar heter Simon, 19 år, Hampus, 17 år, och Lukas som är 12 år. De två äldsta går teknikprogrammet på Mimers hus i Kungälv. Medan Lukas går i femte klass på Tunge skola som ligger i närheten av deras hem. Som ni förstår så har han full fart med familjelivet. Där de tre sönerna tar stor plats i den dagliga verksamheten.

Vill ni ha lite familjekuriosa frågar han med ett leende. jag köper hem 30liter mjölk i veckan för att det ska räcka till mina tre aktiva killar.

Har du något speciellt intresse eller någon talang?

När det gäller intressen så är det ju som jag sagt att familjelivet tar stor del av min tid och det trivs jag väldigt bra med. När jag hittar på något så brukar det bli lite träning på gymmet för att hålla igång och det blir även umgänge med släkt och vänner. Jag har även ett något udda intresse (kanske en talang?) sedan min uppväxt på landet. Några släktingar är lantbrukare och har kossor som ska hanteras när de ska in eller ut i ladugården. Då brukar jag anmäla mig till att hjälpa till eftersom jag tycker det är kul att uppleva gamla minnen från barndomen. Mina föräldrar hade en gård med djur. Ju galnare och vildare kossor desto roligare (och större blåmärken) blir det. Kan rekommenderas om ni vill utmana er själva någon gång!

Vad har du arbetat med tidigare?

Min bakgrund är att jag har en ingenjörsexamen inom elteknik. Sedan 1995 har jag jobbat främst som el-konsult med anställning först hos ÅF och nu senast 11 år på WSP. Mellan tiden på ÅF och WSP var jag i fem på ett företag som hette PharmaduleEmtunga där jag jobbade med elkonstruktion för modulära bioteknikanläggningar som byggdes i Sverige för att sedan skeppas till USA och sattas upp.

Under min tidigare karriär har jag som sagt varit på Volvo mycket. Det innebar att jag fick jobba en hel del med  ATEX-frågor dvs risker och installationer i explosiv miljö. På Volvo var det tex vid hantering av bränsle, spolarvätskor och gaser i provrum. Även om det var ett tag sedan som jag jobbade intensivt med det så hjälper jag gärna till om ni dyker på sådan frågor, jag kan åtminstone ge er tips om vad ni bör tänka på. Annars var tiden på WSP mest inriktad på att vara ansvarig för större projekt tex så höll jag i fem år på med elinstallationer i ESS i Lund. De sista två åren var jag ansvarig för el-projekteringen i Kv Platinan (”gamla Swecohuset”) åt Vasakronan vilket fortfarande pågår.

Vad var det som fick dig att vilja börja arbeta hos oss?

Hur hamnade jag på EPG då? Själva företaget känner jag till sedan tidigare då jag under många år har jobbat på Volvo och har haft förmånen att jobba med flera av er där. Sedan är David och Tomas gamla kollegor från WSP, David även sedan ÅF-tiden, och de har varit på mig och sagt att jag borde komma till EPG. Stundtals har det varit ganska intensiva påtryckningar, ja rent ut sagt ett väldans tjatande på dem. Så till slut fick jag helt enkelt falla till föga. Självklart hade jag även en egen önskan i att gå vidare i karriären och då kändes EPG och sättet att arbeta i projektteam som ett bra alternativ. Eftersom jag även hade träffat några av er innan så visste jag att det fanns många härliga och kompetenta blivande kollegor på EPG. Det kändes inspirerande att få möjlighet att vara en del av EPG-familjen.

Vad har du för förväntningar på din fortsatta tid hos EPG?

Nu ser jag fram mot att komma in i arbetet på EPG. Jag fick en bra introduktion av Leo som är min fadder (trots att jag är gammal nog att vara hans pappa ?). Tack för gott arbete där Leo! Jag har kommit igång med att jobba med Mattias och Nanette i kontorslandskapen på VAK och det har även kommit ett par andra uppdrag att ta tag i inom kort. Det är väldigt inspirerande att börja med något nytt i karriären, att lära känna alla er nya kollegor och jag hoppas att jag ska kunna ge något tillbaka i vårt framtida gemensamma arbete. 

Tack för att ni orkade läsa hela vägen!

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss

// Kontakta Magnus